Voordelen en nadelen sale en leaseback

Overweeg je een sale en leaseback bedrijfspand dan is het goed om de voors en tegens op een rij te zetten. Naast voordelen van een sale en leaseback zijn er mogelijk ook nadelen. Om te bekijken of een sale en leaseback constructie interessant zou kunnen zijn voor jouw bedrijf, hebben we de voordelen en nadelen van sale en leaseback voor je op een rij gezet.

Voordelen nadelen cash leaseback

Voordelen sale en leaseback

Het verkopen van je pand om deze daarna terug te huren en later terug te kopen heeft de volgende voordelen:

  • Creëren van liquiditeit
  • Dringende schulden herstructureren
  • Kapitaal vrijmaken voor investeringen of winstgevende projecten
  • Minder rente en maandelijkse aflossing in vergelijking met de bank of andere kredietverstrekkers
  • Eventuele toekomstige vastgoedrisico’s verleggen
  • Verbeteren van de balanspositie en daarmee de kredietwaardigheid
  • Fiscaal voordeel
  • Verkoop van bedrijfspand zonder te hoeven verhuizen

 

Nadelen sale en leaseback

“Elk voordeel heeft een nadeel” zo ook voor sale en leaseback oplossingen. Wanneer deze constructie een oplossing of zelfs redmiddel is voor jouw bedrijf dan wegen de nadelen zeker niet op tegen de voordelen. Maar het is wel goed om hiervan bewust te zijn. Allereerst is het belangrijk de afspraken goed op papier te zetten, zo kun je goed afwegen of het toch niet voordeliger is om een lening bij bijvoorbeeld de bank af te sluiten. Overleg dit niet (alleen) met een adviseur die belangen heeft bij het afsluiten van een krediet maar ook met partijen zoals een accountant.

Vergeet ook niet de interne communicatie; wanneer medewerkers lucht krijgen van een eventuele verkoop van het bedrijfspand kan dit voor onrust en rumoer zorgen. Dit is makkelijk te voorkomen door de betrokkenen op tijd te informeren en tegelijkertijd duidelijk te maken dat er niks veranderd aan de standplaats van het bedrijf en de activiteiten gewoon doorgaan. Van een sale en leaseback hoeven medewerkers en klanten namelijk geen enkele hinder te ondervinden.

Een ander nadeel kan zijn dat bij een grote investeringsmaatschappij de lijnen lang zijn en de communicatie niet snel verloopt. Wij van WijKopenBedrijven snappen dat wanneer je besluit over te willen gaan naar een sale & leaseback van je bedrijfspand, dat je snel wilt schakelen. Doe tenslotte zaken met een betrouwbare partij met een groot netwerk hebben van investeerders.

Benieuwd wanneer en voor wie een Sale & Leaseback geschikt is? Lees ook: Waarom Sale en Leaseback bedrijfspand.

Wij van WijKopenBedrijven hebben ook interesse in kleinere panden, in tegenstelling tot veel grote maatschappijen. Ben je benieuwd of jouw bedrijfspand in aanmerking komt voor sale en leaseback en of dit een geschikte oplossing is om snel aan geld te komen voor jouw onderneming? Verspil geen kostbare tijd en neem direct vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vul onderstaande gegevens in voor vrijblijvend contact over een sale en leaseback voor jouw bedrijf. We denken graag met je mee!

Je gegevens worden verstuurd naar wijkopenbedrijven.nl. We bewaren je gegevens zorgvuldig en delen deze niet met derden.

Deel dit bericht