Sale & leaseback

Sale en leaseback bedrijfspand

Sale en leaseback bedrijfspand is een interessante optie wanneer je op korte termijn geld nodig hebt voor je bedrijf. Wij kopen je bedrijfspand, die je daarna tegen een voordelig tarief kunt terug huren. Na het verstrijken van de leaseperiode heb je het recht om het vastgoed voor onze kostprijs terug te kopen.

Dus wanneer je als bedrijf geld nodig hebt om liquiditeit te creëren, kan een Sale en leaseback oplossing uitkomst bieden. 

Neem direct en vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden!

Sale en leaseback

Pand tijdelijk verkopen en terughuren

Een pand tijdelijk verkopen en terughuren wordt sale en leaseback genoemd. Je verkoopt je pand aan een investeerder om deze vervolgens terug te huren onder afgesproken voorwaarden. Deze constructie is een ideale oplossing om als ondernemer kapitaal te creëren. Bij het verkopen van een bedrijfspand om deze vervolgens terug te huren kun je denken aan bijvoorbeeld een horeca pand, kantoor pand, winkelpand, loods, garage, showroom of bedrijfshal. 

Waarom Sale en Leaseback kiezen?

Sale en leaseback is een veel gekozen oplossing in deze tijd waarin banken niet zo snel een bedrijfskrediet verlenen. Daarnaast is onroerend goed een waardevol bezit van de onderneming dat vrijwel altijd in waarde stijgt.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor deze constructie. Het geld dat vrijkomt, kun je immers gebruiken als extra liquiditeit of om zo geld vrij te maken voor investeringen die het bedrijf helpen groeien. Maar Sale en Leaseback heeft meer voordelen dan dat je je als onderneming direct beschikt over kapitaal. Het verkopen en terughuren bedrijfspand verbetert namelijk ook zowel de financiële positie net als de financiële balans.

Terug kopen na de leaseperiode van je pand?

Na de leaseperiode heb je als ondernemer het recht om het bedrijfspand tegen een laag tarief weer terug te kopen. Doorgaans na drie of vijf jaar.  Het enige nadeel is dat je geen eigenaar meer bent van het pand. Desalniettemin worden aanpassingen aan het gebouw om deze te verbeteren bijvoorbeeld, altijd in overleg gedaan.

Benieuwd naar alle voordelen en nadelen van Sale en Leaseback? Lees ook: waarom Sale en Leaseback bedrijfspand.

Snel en goed geregeld

Wij werken snel en zorgen dat de zaken goed geregeld worden. Zo komen we samen tot een Sale en Leaseback oplossing die perfect aansluit op jouw behoefte en die van je onderneming. Eerst beoordelen en accepteren van je aanvraag en nodigen we je uit voor het tekenen van de leaseovereenkomst. Binnen de overeenkomst is onder meer de looptijd opgenomen, maar ook bepalingen over het onderhoud en reparatiewerkzaamheden.

Na ondertekening krijg je het geld op je bankrekening gestort en gaat de huurperiode in. Op het moment dat de leaseperiode afloopt, kun je je bedrijfspand weer terug kopen. Je hebt bij een sale en leaseback constructie de mogelijkheid om met de investeerder te onderhandelen over de van toepassing zijnde voorwaarden en bepalingen.

Een sale en leaseback constructie is simpel:

Heb je vragen of twijfels of een sale en leaseback interessant is voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee!

Neem gelijk contact op

Vul je contactgegevens in voor meer informatie. We nemen snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Ons voorstel is altijd geheel vrijblijvend!

Contactformulier

Je gegevens worden verstuurd naar wijkopenbedrijven.nl. We bewaren je gegevens zorgvuldig en delen deze niet met derden.