Overnames MKB lopen vaker stuk dan nodig

Doordat ondernemers vaak niet weten dat ze hun bedrijf in deze tijd voor een hele goede prijs kunnen verkopen, blijft het aantal overnames beperkt. 40 procent van de ondernemers is bereid binnen twee jaar zijn bedrijf te verkopen, maar slechts 2 tot 3 procent verkoopt de zaak daadwerkelijk.

‘Er is veel kapitaal beschikbaar’, volgens Martklink (Bron: BNR), na een inventarisatie van de overnamemarkt. Volgens de overnamespecialist kent de potentiële koper noch de potentiële verkoper vaak de juiste prijs voor een bedrijf. Ze worden door verschillende partijen geadviseerd over de waarde. En hoe verder dat uiteenloopt, hoe groter de kans dat een overname stukloopt. Wat dat betreft kan het al een hoop verlichting geven als je bij de start van de onderhandelingen al dichterbij elkaar zit.

Snel, discreet en zonder gedoe je bedrijf verkopen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag vrijblijvend verder!

Ontvang jouw voorstel

Vul je contactgegevens in om jouw aanvraag te starten. We doen een vrijblijvend voorstel voor de overname van jouw bedrijf, zonder dat je meteen een dure adviseur hoeft in te huren.

Contactgegevens aanvrager
Deel dit bericht