Over ons

Wij bestaan uit een samenwerkingsverband van investeerders en bevlogen ondernemers met een groot netwerk. We opereren voornamelijk in het noorden van Nederland. We hebben affiniteit en ruime ervaring en kennis van verschillende soorten ondernemingen in uiteenlopende branches. 

Jouw mening en wensen als ondernemer en verkoper vinden we het belangrijkst. Onze werkwijze kenmerkt zich als no-nonsens, betrokken, betrouwbaar en doelgericht met als focus groei op de lange termijn.

Wij kopen bedrijven met als doel de huidige vorm te houden en optimaliseren.

Wat wij doen

Je bedrijf verkopen is niet iets dat over één dag ijs gaat. Toch kun je zonder al teveel gedoe en onnodige kosten snel stappen maken. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer je te ver en te lang bent doorgegaan met het overeind houden van je bedrijf.

Je bent uitgeblust, hebt misschien schulden en ziet het niet meer zitten. Liever vandaag dan morgen wil je verlost zijn van de verantwoordelijkheid op je schouders. In dat geval is het belangrijk dat je geen overhaastige beslissingen maakt vanuit emotie, maar wel snel actie onderneemt en hulp inschakelt.

Ook wanneer je een gezond bedrijf hebt, kunnen er tal van redenen zijn waarom je wilt overgaan tot verkoop van je bedrijf.

Wat de reden ook is , we kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Je aanvraag is geheel vrijblijvend en er zal in de behandeling altijd geheimhouding plaatsvinden.

Neem gerust contact met ons op!

Een paar voorbeelden van bedrijven die je voorgingen:

  • Pre-exit; stap voor stap het bedrijf verkocht

Een zorgbedrijf in het midden van Nederland was in bezit van twee partners. Één van hem speelde al langer met het idee te gaan stoppen. Door toenemende gezondheidsproblemen werd de noodzaak groter om dit op korte termijn te doen. De andere partner wilde in eerste instantie nog wel doorgaan maar de aandelen niet overnemen.

Toen we met dit zorgbedrijf aan tafel gingen was er direct een wederzijdse klik. We waren er dan ook al snel uit. We zijn ingestapt als investeerder en hebben de aandelen overgenomen. Hierdoor was de continuïteit van het bedrijf veilig gesteld.

Wij Kopen Bedrijven heeft in dit voorbeeld kunnen helpen met ondernemen en op die manier waarde toegevoegd aan het bedrijf. Met elkaar hebben we het zorgbedrijf groter gemaakt. Het bedrijf hebben we vervolgens, samen met de partner, alsnog in zijn geheel binnen een jaar verkocht.

  • Bedrijf in geldnood

In deze situatie waren we er snel uit. Een bedrijf dat door de coronacrisis in geldnood was gekomen. De ondernemer wilde er niet mee stoppen en had vertrouwen in de toekomst. Daarbij haalde hij nog steeds winst vanuit een niche markt. Hij had simpelweg op korte termijn liquide middelen nodig. We hebben zijn pand gekocht die hij vervolgens tegen gunstige voorwaarden terug kon leasen.

Door deze ‘sale en leaseback´ constructie kon hij naast liquide middelen voor het voortbestaan van zijn onderneming ook kapitaal vrijmaken als verdere investering in zijn neven activiteiten. Zo kon het bedrijf ondanks de corona crisis toch overeind blijven en zelf gestaag verder groeien. Daarbij leverde de verkoop van het pand bepaalde belastingvoordelen op.

  • Verkoop met tegenstrijdige bedrijfsactiviteiten

Soms is een bedrijf lastig te verkopen door tegenstrijdige bedrijfsactiviteiten. Zo ook een bedrijf in zakelijke dienstverlening dat een aanvraag bij ons deed. Na een lange zoektocht waren ze nog steeds geen koper tegen gekomen die beide werkzaamheden zag zitten.

Ondertussen was de vrouw van de eigenaar, tevens werkzaam in het bedrijf, ernstig ziek geworden. Voor de ondernemer nog meer reden om te stoppen; zich op andere prioriteiten te richten en meer te genieten van zijn vrije tijd. Wij Kopen Bedrijven heeft in een redelijk snelle overname één van de activiteiten afgebouwd. Vervolgens zijn we met de meest winstgevende activiteit verder gegaan.

  • Pensioen gerechtigde leeftijd

Een veel voorkomende reden tot verkoop van het bedrijf is het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Dat was ook de reden van een ouder echtpaar met een succesvolle onderneming. Ze verkochten speciale ondersteuningsmiddelen voor mensen met een handicap. Als oprichters, eigenaren en tevens enige werknemers van de onderneming deden ze alles zelf. Van ontwikkeling, productie tot aan verkoop. Er waren geen familieleden die het bedrijf konden of wilden overnemen.

Hun hart en ziel was jarenlang in de onderneming gestoken en ze hadden een trouwe klantenkring die ze niet wilden teleurstellen. Ophef van het bedrijf was geen optie, dus wilden ze zonder al te veel gedoe verkopen. Een belangrijke voorwaarde was dat het bedrijf in de huidige vorm werd voortgezet. Ze hadden geen vertrouwen in grote partijen en dure adviseurs en zo zijn ze bij WijKopenBedrijven gekomen.

We hebben ze wegwijs gemaakt in welke stappen ondernomen moesten worden om tot verkoop over te kunnen gaan. Daarna hebben we vrij snel een geschikte ondernemer gevonden die deze passie en ervaring deelde. Hierdoor kon uiteindelijk het bedrijf verkocht worden naar tevredenheid van alle partijen.

  • Op punt van faillissement

Wij kregen een aanvraag van eigenaresse van een webshop die zich wanhopig voelde. Het ging om een onderneming met schulden op het punt van faillissement. Ze was te lang doorgegaan, overspannen en wilde per direct van haar bedrijf af. Ze kon niet zomaar zonder consequenties stoppen omdat ze persoonlijk garant stond voor een deel van de schulden van het bedrijf. Ze had de schuldeisers op haar nek, kon en wilde de verantwoordelijkheid niet verder dragen. Zat met het handen in haar en we zagen dat er direct een oplossing moest komen.

We hebben het overname traject van deze onderneming van A tot Z geregeld. In samenspraak hebben we het bedrijf overgenomen en zijn ook garant gaan staan voor een stuk van de persoonlijke schulden. Na overname hebben een schuldregelingsvorm gevonden in de vorm van een saneringskrediet. We hebben een betalingsvoorstel kunnen doen waarmee de crediteuren akkoord gingen. Daardoor was de onderneemster in één keer van haar schuldeisers af.

 

  • Genoodzaakte verkoop door ziekte 

Een ondernemer verkocht met succes digitale businesstools met een team van circa tien personen in loondienst. Totdat hij te horen kreeg dat hij ziek was en dat er omtrent zijn ziekte een onzekere tijd zou aanbreken. Ook een periode waarin hij logischerwijs meer aandacht wilde voor zijn gezin. In deze schrijnende zaak hebben we gelukkig snel kunnen handelen.

We hebben de ondernemer kunnen ontlasten door de besturing over te nemen en de aanwezige kennis te borgen. We hebben achter de schermen samen met hem een manier gevonden om de onderneming draaiende te houden en zelfs een groei kunnen maken. Toen bleek dat er geen uitzicht was op herstel hebben we het bedrijf samen met het personeel kunnen verkopen.

 

Wat is jouw reden om je bedrijf te verkopen?

Het kan natuurlijk zijn dat wat jij als ondernemer voor je bedrijf zoekt niet overeenkomt met wat wij kunnen bieden. Ook in dat geval helpen we je graag verder op weg. We beschikken over een groot netwerk met verschillende ervaringen en disciplines. Tot we een wederzijdse overeenkomst hebben, zijn er geen enkele verplichtingen.